Title Image

Tarieven en vergoedingen
Healthsupport4you

ver­sie maart 2019

Er zijn een aantal mogelijkheden om de gesprekken bij Healthsupport4you te betalen.

 

Particuliere vergoeding

Je betaalt de kosten zelf. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. Een los consult van 45 minuten kost € 100. Dit is conform de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor vrijgevestigde psychologen. Elke maand krijg je een factuur toegestuurd.

 

Vergoeding via de zorgverzekering
Voor vergoeding door de zorgverzekeraar is een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist met een vermoeden van een diagnose volgens de DSM‑V noodzakelijk. In de generalistische Basis GGZ bestaan drie zorgtrajecten waaruit gekozen kan worden: kort (3 tot 4 sessies): € 503,47 , middel (5 tot 8 sessies): € 853,38 of intensief (9 tot 12 sessies): € 1383,65. Een afgebroken traject (na 1 of 2 sessies) kost € 219,78. De tarieven zijn gebaseerd op directe tijd (sessies) en indirecte tijd (rapportage).

 

Healthsupport4you heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Voor meer informatie kijk op con​tract​vri​je​psy​cho​loog​.nl

 

Je ontvangt per maand een factuur. Aan het einde van het traject, ontvang je een totaalfactuur die je kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar.

 

Afhankelijk van jouw polis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij een restitutiepolis heb je vrije zorg keuze en worden de kosten meestal volledig vergoed. Bij een budgetpolis of een natura polis worden de kosten 65% tot 80% vergoed. Houdt er rekening mee dat jouw eigen risico wordt aangesproken. Informeer voorafgaand aan het traject bij jouw zorgverzekering hoeveel je vergoedt krijgt bij ongecontracteerde zorg.

 

Zakelijk traject via de werkgever
Werkgevers hebben vaak een budget voor (psychologische) ondersteuning voor hun medewerkers. Na een intake zal dan een offerte aan de werkgever gestuurd worden. Na akkoord op de offerte door de werkgever, kan het traject starten.

 

Voor alle opties geldt dat, je de afspraak uiterlijk 24 uur voorafgaand aan het gesprek telefonisch kan annuleren. Bij niet tijdige afmelding wordt 50% van het uurtarief in rekening gebracht. Dit kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.